Aboneaza-te pe e-mail

Foaia de observatie : Festivalul ''Om bolnav'' s-a incheiat !

PS : INTERNATIONAL !!

''Dupa trei zile de tratament intensiv, se poate afirma ca medicatia recomandata de Ion Barbu si invitatii sai societatii noastre si-a facut partial efectul. Pacientul este inca grav bolnav, dar, din fericire, este recuperabil. Se poate trata prin ironie, prin bun-simt si prin comunicare. Bolile societatii noastre nu sunt ireversibile, iar tentativa lui Ion Barbu de a vindeca tarele romanilor va continua si in alte editii de festival.''
(sursa : ziua.ro)

Dupa 7 ani de zile, festivalul de muzica si poezie organizat de catre caricaturistul Ion Barbu se muta din curtea acestuia la Pestera Bolii, schimbandu-si numele in ''Sick Man''.Inca de la prima editie a festivalului Ion Barbu a pus in scena lucruri inedite si anul acesta nu a facut exceptie cu siguranta. Au fost 3 zile deosebite cu multa muzica si tratament pentru oamenii bolnavi veniti sa vada festivalul. Singurul regrat a fost acela ca nu toate concertele se pot tine in pestera.Scena „bolnavilor” a fost amenajată aşa cum era firesc cu sticle cu perfuzii, dar cu „tărie” în loc de glucoză, iar Barbu şi prietenii - artişti primeau întăritor în „Camera de gardă” – un fel de rulotă, instalată lângă gura peşterii. Toţi cei care s-au aflat printre organizatori au purtat halate albe, ca să sară în ajutor „Omului Bolnav”, iar în peşteră a fost montat un pat de spital, cu noptieră şi o targă pentru intervenţi.

Nucu Pandrea a fost si el printre cei prezenti, spunand bancuri care au adus zambetul pe fetele celor prezenti : ''Cel mai greu e să deschizi un festival de om bolnav după ce ai fost om rău, ai murit, ai avut şi parastas iar acum, ai înviat dar eşti bolnav'' spune Nucu Pandrea.

Ion Zubaşcu le-a spus celor adunaţi „ţâpuituri din Epoca de Piatră”, Andra Hangiuc a făcut o demonstraţie impresionantă de voce şi chitară, alături de Fusion Music, copiii de la X-Plod au arătat că scena poate exploda de glasul lor, iar Maria Răducanu şi Pure Music au adus în scenă „Spitalul amorului”. Sâmbătă seara curajoşii de pe scena „Omului Bolnav” au fost Marcela Chifu & Călin Lupu, Augustin Frăţilă, Mambo Siria, ţapinarii, Ilie Stepan & Horia Crişovean& Dixie Krauser, Unsharp Mask, Maxim Belciug & Alex Sturzu, iar astăzi, în ultima zi a festivalului sunt aşteptate să concerteze trupele Nightlosers, Fără Zahăr şi DJ Vasile& Taraful de la Mârşa precum şi Alexandrina, Elvis Romano sau Einuiea&Jean Epstein.

Puteti gasi aici un videocliuri ale evenimentelor petrecute la festival : http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-09-02&id=12063

Si cateva poze mai jos ...
2 comments:

Lucian Curelariu said...

nu pot sa cred ce tare ca ai participat la asa event. il stiu prin Alexandrina. bravo!

Dana said...

Nice! Ceea ce faci tu si oamenii de langa tine este o palma data cocalarismului si superficialitatii. Super voce!