Aboneaza-te pe e-mail

Serj Tankian

Incepand de anul acesta mi-am propus sa merg in fiecare an la Sibiu la ARTMANIA. Nu numai ca imi place locul dar si festivalul a fost in fiecare an foarte bine organizat iar formatiile participante au fost pe masura. Anul acesta festivalul s-a bazat mai mult pe trupe metal si noutatea a fost introducerea unei a 2-a scene unde s-au desfasurat concerte ale unor trupe romanesti : Grimus, Sign Of Agony, Act, Tiarra, 9,7 RICHTER, L.O.S.T..

Cu cateva saptamani inainte de a poposi la locul cu pricina am inceput sa ascult Serj Tankian, despre care nu stiam ca are si un proiect solo. Prima piesa pe care am ascultat-o a fost Lie Lie Lie cu orchestra si mi s-a parut impresionanta maniera diferita in care interpreta artistul fata de SOAD. Evident, am asteptat cu nerabdare concertul lui Serj de duminica si cu siguranta prestatia acestuia nu m-a dezamagit.

Nu imi aduc aminte exact care este prima piesa cu care a inceput concertul dar stiu sigur ca foarte aproape de inceputul concertului a cantat Lie Lie Lie unde toata lumea era in extaz. Au urma piese de pe albumul Elect the Dead ca Sky Is Over, Money, Praise the Lord, Empty Walls si nu numai. Dupa dezamagirea din ziua anterioara a festivalului unde Systers of Mercy (care erau cap de afis ) au venit fara bassist si tobar, am fost foarte fericita sa vad ca Serj a avut chiar o mica orchestra. Orchestra a fost chiar din Sibiu, (Filarmonica din Sibiu) din cate am inteles, insa pe alocuri era acoperita de chitari. Trupa a sunat excelent iar compozitiile se ''invarteau'' mai mult in jurul pianului. Toate piesele pe care le-a cantat solistul au avut mesaje bine definite ca: razboiul din Irak, regimul Bush, marile corporatii etc.

Serj Tankian a anuntat la Sibiu lansarea unui nou album intitulat Imperfect Harmonies care va putea fi cumparat incepand cu 21 Septembrie. Pot sa concluzionez despre Serj ca este un artist si un profesionist in adevaratul sens al cuvantului.