Aboneaza-te pe e-mail

Christams is happening on eBay !!

Am gasit o campanie foarte interesanta realizata de catre agentia BETC Euro RSCG din Paris, pe fotografiile lui Gregoire Alexandre. Campania poarta numele ''Christmas is happening'' si a fost realizata pentru liderul mondial de licitatii online eBay.

Click pe fiecare poza in parte pentru a vizualiza la dimensiune mai mare .





Sursa : fubiz



Concert AC/DC in Romania !

Astazi s-au pus in vanzare biletele pentru concertul AC/DC. Acesta va avea loc in Piata Constitutiei din Bucuresti, in data de 16 mai 2010. In deschidere, trupa va avea si cativa invitati adusi chiar de aceasta. Biletele pentru concert au fost puse in vanzare exclusiv prin reteaua Eventim si se pot cumpara de la urmatoarele puncte de vanzare: magazinele Germanos, magazinele Vodafone, Librariile Carturesti, Librariile Humanitas si Sala Palatului din Bucuresti. Online, biletele se pot cumpara accesand www.eventim.ro. Pretul biletelor variaza intre 120 - 480 lei, dupa cum urmeaza :

- 127,2 RON (primele 20.000 de bilete, apoi pretul acestora va fi de 148,4 lei)

- 265 RON - Golden Cicle (in fata scenei)

- 477 RON - VIP

La categoriile Golden Circle si VIP, numarul biletelor este limitat.

I like coffee !!!



A trecut ceva vreme de cand am scris ultimul post. Am avut o saptamana plina... cateva cantari, repetitii, am fost la concert Timpuri Noi, ... si mai nou incerc sa invat cate ceva la chitara. Totusi stand la o cana de cafea si rasfoind ultima carte pe care am primit-o m-am gandit ca merita si cafeaua un post pe blog, avand in vedere ca imi place foarte mult gustul acesteia. Da ! Imi place cafeaua .. dar nu oricum preparata si nu orice cafea. Si ca sa imbin cafeaua cu un alt lucru care imi place (marketing-ul) am gasit cateva logo-uri ale unor companii de cafea care mi s-au parut foarte reusite.












sursa photo : Freelancer review



Centrul Cultural Gong isi continua activitatea !


Centrul Cultural Gong si-a inceput activitatea in 2001, in Timisoara activand sub numele de Gong Club intr-o sala de la demisolul cladirii Casei Tineretului. Primul contact pe care l-am avut eu cu activitatea acestui centru a fost in 2008 cand s-a redeschis proiectul, de aceasta data la Casa Studentilor. Am avut placerea sa iau parte la mai multe evenimente cum ar fi : proiectii de filme, concerte, jam sessions si nu numai. Ulterior, am mai auzit de proiectele Gong si am mai luat parte la acestea in Clubul Jazz unde fondatorul Emil Kindlein a mai organizat cateva evenimente. Ideea mi
s-a parut foarte interesanta mai ales datorita faptului ca putini oameni sunt interesati de cultura si cand spun asta ma refer la faptul ca nu se prea organizeaza evenimente de acest gen in Timisoara. Centrul Cultural Gong are pe site-ul oficial si un radio unde se tin diverse emisiuni. (programul complet poate fi gasit pe site-ul oficial) De curand am fost fericita sa aud ca evenimentele ''curg'' in continuare, de aceasta data sub numele de Centrul Cultural Gong -''mobil'' si acest nume venind de la faptul ca locatiile in care se organizeaza evenimentele nu sunt aceleasi. Astfel luni 30 noiembrie a avut loc o proiectie de film in Bunker iar luni 7 decembrie la aceeasi locatie va avea loc un Jam Session Acoustic de la ora 20:00. Printre invitati se vor numara : Bujor Hariga, Daniel-Sivian Petre (Survolaj), Dutu Oros & Ion Popovici ( Efect), Emil Kindlein & Scoala de Corectie, Cristi Scarlat si altii.

Pentru mai multe informatii : Centrul Cultural Gong - ''mobil''

Manufactura - Handmade cafe - primele impresii ..

Aseara s-a deschis Manufactura si am fost sa vad cum arata. De cand am intrat era un aer foarte familiar, multa lume ... scaunele arata foarte bine si mobilierul in general e fain. Mi-au placut mult lampile atarnate din colt in colt si cateva motive mexicane aflate chiar in prima incapere de la intrare. Barul este foarte fain iar sacii pe care am stat foarte comozi ! Muzica foarte buna ...am ascultat ceva Pj Harvey si The Doors ... si altele. Foarte faina ideea si mi-a placut localul ...astept concertele !

Noaptea devoratorilor de publicitate - Timisoara 2009

Noaptea devoratorilor de publicitate este un eveniment dedicat tuturor celor care le place publicitatea si sunt interesati de acest domeniu. Desi in Timisoara s-a mai organizat evenimentul, nu am reusit sa ajung si astfel mi-am propus ca anul acesta sa nu il ratez. Spectacolul a inceput la ora 21 si s-a tinut la Filarmonica, un loc nu tocmai bun pentru acest gen de eveniment care dureaza foarte mult si necesita un loc comod de stat. Trebuie sa recunosc ca ma asteptam la un eveniment mult mai creativ decat ceea ce am vazut acolo. In primul rand a prezentat CRBL ... o introducere citita printre cateva imbucaturi de popcorn de pe cateva foi mototolite si cateva poante, unele mai bune altele mai putin bune. Prima parte a reclamelor a fost foarte faina, insa am ramas putin surprinsa ca suntem in Romania si acele reclame erau traduse decat in engleza si franceza. Cred ca dvd-ul de pe care erau proiectate acele reclame era de la un show din Franta, deoarece erau foarte multe reclame de la francezi. Pana la ora 2, cand am stat eu, au fost doar 2 reclame din Romania. La pauza, s-au desfasurat cateva concursuri cu premii. Trebuie sa recunosc ca am vazut cateva reclame care mi-au placut foarte multe si pe care as dori sa le impartasesc cu voi. Dar ... imi mentin parerea ca nu merita sa dai 30 de lei pentru ceea ce s-a intamplat aseara. Facand o comparatie cu Bucurestiul, acolo biletul costa 25 de lei si in deschidere canta Vama. Mai jos am postat cateva din reclamele pe care le-am retinut de la eveniment :













Manufactura - Handmade cafe

Manufactura este un nou local ce urmeaza a fi deschis in Timisoara din data de 30 noiembrie. Ideea este a unor prieteni care si-au dorit un local in care mobilierul si accesoriile sa fie facute de ei insasi si nu numai. Ceea ce este foarte interesant e faptul ca proprietarii localului vor vinde aceste piese oricarei persoane interesate sa cumpere. Adica, daca vei dori sa pleci acasa cu scaunul pe care ai stat sau scrumiera in care ti-ai fumat tigara, cu siguranta acesta este localul potrivit in care vei putea face asta. Cateva din piesele ce se vor gasi in local sunt postate pe blogul cafenelei : http://handmadecafe.wordpress.com/ .O data cu deschiderea, in saptamanile urmatoare vor exista si cateva evenimente muzicale.

Locatie :splaiul Tudor Vladimirescu nr. 9



Tehnica HDR ! Imagini pentru inspiratie !



Am placerea sa dedic postul de azi fotografiei si mai exact unei tehnici aplicate fotografiei. Am gasit cateva imagini superbe asupra carora a fost aplicata tehnica HDR ( High Dynamic Range ) care permite accentuarea si scoterea in evidenta a unor diverse parti ale unei fotografii, care in mod normal nu sunt vizibile. Astfel, daca o zona este mai umbrita, aceasta zona nu se va vedea foarte bine intr-o fotografie normala, insa dupa ce se aplica tehnicile HDR chiar si obiectele din zona umbrita vor fi usor vizibile. La fel, daca cerul este prea luminat intr-o poza, conturul norilor nu va mai fi suficient de vizibil. Aceasta tehnica consta in mixarea intr-un program special, cum ar fi Photoshop sau Photomatix, a 3 sau mai multe imagini cu expuneri diferite, cu o diferenta intre ele de cel putin 1EV ( exposure value ), pentru ca efectul sa fie vizibil.

Imaginea HDR contine o cantitate foarte mare de informatie pe care monitorul nu o poate afisa ( aproximativ 32 de biti per canal pe cand monitoarele au de obicei 8 sau 10 biti ). Pentru a putea vedea imaginea rezultata, aceasta trebuie transformata intr-o imagine obisnuita ( de exemplu RGB 24 biti ). Pentru a realiza fotografii HDR ar fi de preferabil sa aveti un aparat care detine functia auto-bracketing. Aceasta functie permite aparatului sa realizeze automat 3 fotografii, una cu expunere normala, una subexpusa si alta supraexpusa fata de cea normala. Pentru ca imaginile sa nu iasa miscate, se recomanda utilizarea unui trepied si eventual a unui actionator de la distanta pentru ca atingerea camerei cu mana sa nu produca miscari. Dupa realizarea fotografiilor acestea sunt incarcate in programe specializate, care le combina intr-una singura avand posibilitatea sa mai ajustati anumiti parametrii ce tin de luminozitate, contrast, temperatura de culoare etc.

Recunosc ca nu am avut inca placerea sa incerc aceasta tehnica dar cu siguranta dupa ce am vazut aceste fotografii o voi incerca.. Mai jos se afla o colectie de poze asupra carora a fost aplicata tehnica HDR. (detalii suplimentare gasiti la surse unde se afla si un link catre un tutorial pentru aceasta tehnica ).
















surse :


Ambalaje atractive ! Design si inspiratie !


Ambalajul reprezinta arta protectiei unui produs/lot de produse, in scopul mentinerii calitatii si integritatii pe timpul manipularii, transportului, depozitarii, desfacerii si consumului . Ma refer la ambalaj cu termenul de arta pentru ca in prezent acesta nu se limiteaza doar la protectia fizica a produsului, ci si constituie un mijloc important de comunicare intre produs - producator si consumator, mai ales la vanzarea prin autoservire. Un ambalat atractiv atrage mai mult ochiul cumparatorului si eventual poate castiga chiar mai multa vizibilitate pentru produs. Un studiu in domeniu a aratat ca un ambalaj bine conceput poate poate contribui in proportie de 20% la succesul produsului. Si daca tot am vorbit pana acum de logo si reclame in acest post am ales cateva exemple de ambalaje atractive, cu personalitate. Acestea sunt atractive datorita culorii folosite de designer si a creativitatii .

Designed by Struck.


Designed by Creative Pilot


Designed by Art Director Nikolaj Fremming, Rosenstand & Co.


Designed by STRANGE MATTER


Designed by B&T






Designed by Karim Rashid




Designed by DSquared²




Designed by Ruiz+Company

sursa :