Aboneaza-te pe e-mail

PHOTO TRAVEL vs curs foto Timisoara !

In vara am fost in vizita la un prieten care este la Facultatea de Arte am descoperit o revista legata de fotografie foarte interesanta si foarte practica tuturor fotografilor. Revista Photo Travel se bazeaza pe fotografia de natura, calatorie si wildlife, fiind dupa parerea mea cea mai utila pe care am citit-o legata de acest domeniu. De spun asta ? Datorita faptului ca in fiecare numar veti gasi cel putin 2 articole legate de tehnica foto si cum anume sunt facute fotografiile ceea ce ne ajuta pe noi amatorii de fotografie. In plus revista ofera fiecare numar online si gratuit pe site-ul oficial al acesteia. Tot ce trebuie sa faca cititorul este sa isi creeze un cont si poate downloada atat ultimul numar al revistei cat si arhiva cu revistele mai vechi. Acest numar este dedicat fotografiei monocrome dar nu numai, gasim informatii legate de cateva concursuri si expozitii ce vor avea loc si cateva fotografii superbe din Maramures. Tot pentru cei pasionati de fotografie recomand site-ul : http://www.foto-magazin.ro/ care ofera de asemenea lucruri utile si informatii legate de prelucrarea fotografiilor in Photoshop.

Photo Magazine este o alta revista pe care am citit-o insa aceasta se adreseaza mai mult fotografiilor de orice fel si sunt detalii legate de aparatele foto ce apar comparatii intre acestea sau obiective, nu contine atat de multe informatii legate de cum anume este facuta o fotografie.

Si pentru ca tot sunt la capitolul fotografie, zilele trecute m-am interesat de un curs foto in Timisoara. Am gasit doua posibilitati una este la Fundatia Rubin si costul este de 800 de lei pentru 5 saptamani de curs aproximativ. In urma absolvirii acestui curs se primeste si o diploma de fotograf eliberata de Minister. A doua solutie ar fi un curs la Casa Studentilor unde costul am inteles ca ar fi 500 de lei si dureaza putin mai mult, insa dezavantajul ar fi ca se primeste o diploma eliberata de Casa Studentilor si atat. Ambele ofera reduceri pentru studenti. In cazul fundatiei reducerea ar fi de 20% iar la Casa Studentilor ar fi 50%. Sper sa fie utile aceste informatii, eu am cautat destul de mult pe internet despre cursuri foto si din pacate am obtinut prea putine informatii legate de asta, asa ca m-am interesat direct de la sursa.

Pentru mai multe info : http://www.phototravel.ro/

1 comments:

Anonymous said...

Salut

Cursuri de fotografie si procesare de imagine se pot face la Edukube. E in piata Unirii. Exista doua module (incapatori si avansati) si la avansati primesti diploma acreditata de ministerul municii. In plus sunt reduceri pentru studenti si elevi.