Aboneaza-te pe e-mail

Noaptea devoratorilor de publicitate - Timisoara 2009

Noaptea devoratorilor de publicitate este un eveniment dedicat tuturor celor care le place publicitatea si sunt interesati de acest domeniu. Desi in Timisoara s-a mai organizat evenimentul, nu am reusit sa ajung si astfel mi-am propus ca anul acesta sa nu il ratez. Spectacolul a inceput la ora 21 si s-a tinut la Filarmonica, un loc nu tocmai bun pentru acest gen de eveniment care dureaza foarte mult si necesita un loc comod de stat. Trebuie sa recunosc ca ma asteptam la un eveniment mult mai creativ decat ceea ce am vazut acolo. In primul rand a prezentat CRBL ... o introducere citita printre cateva imbucaturi de popcorn de pe cateva foi mototolite si cateva poante, unele mai bune altele mai putin bune. Prima parte a reclamelor a fost foarte faina, insa am ramas putin surprinsa ca suntem in Romania si acele reclame erau traduse decat in engleza si franceza. Cred ca dvd-ul de pe care erau proiectate acele reclame era de la un show din Franta, deoarece erau foarte multe reclame de la francezi. Pana la ora 2, cand am stat eu, au fost doar 2 reclame din Romania. La pauza, s-au desfasurat cateva concursuri cu premii. Trebuie sa recunosc ca am vazut cateva reclame care mi-au placut foarte multe si pe care as dori sa le impartasesc cu voi. Dar ... imi mentin parerea ca nu merita sa dai 30 de lei pentru ceea ce s-a intamplat aseara. Facand o comparatie cu Bucurestiul, acolo biletul costa 25 de lei si in deschidere canta Vama. Mai jos am postat cateva din reclamele pe care le-am retinut de la eveniment :













Manufactura - Handmade cafe

Manufactura este un nou local ce urmeaza a fi deschis in Timisoara din data de 30 noiembrie. Ideea este a unor prieteni care si-au dorit un local in care mobilierul si accesoriile sa fie facute de ei insasi si nu numai. Ceea ce este foarte interesant e faptul ca proprietarii localului vor vinde aceste piese oricarei persoane interesate sa cumpere. Adica, daca vei dori sa pleci acasa cu scaunul pe care ai stat sau scrumiera in care ti-ai fumat tigara, cu siguranta acesta este localul potrivit in care vei putea face asta. Cateva din piesele ce se vor gasi in local sunt postate pe blogul cafenelei : http://handmadecafe.wordpress.com/ .O data cu deschiderea, in saptamanile urmatoare vor exista si cateva evenimente muzicale.

Locatie :splaiul Tudor Vladimirescu nr. 9



Tehnica HDR ! Imagini pentru inspiratie !



Am placerea sa dedic postul de azi fotografiei si mai exact unei tehnici aplicate fotografiei. Am gasit cateva imagini superbe asupra carora a fost aplicata tehnica HDR ( High Dynamic Range ) care permite accentuarea si scoterea in evidenta a unor diverse parti ale unei fotografii, care in mod normal nu sunt vizibile. Astfel, daca o zona este mai umbrita, aceasta zona nu se va vedea foarte bine intr-o fotografie normala, insa dupa ce se aplica tehnicile HDR chiar si obiectele din zona umbrita vor fi usor vizibile. La fel, daca cerul este prea luminat intr-o poza, conturul norilor nu va mai fi suficient de vizibil. Aceasta tehnica consta in mixarea intr-un program special, cum ar fi Photoshop sau Photomatix, a 3 sau mai multe imagini cu expuneri diferite, cu o diferenta intre ele de cel putin 1EV ( exposure value ), pentru ca efectul sa fie vizibil.

Imaginea HDR contine o cantitate foarte mare de informatie pe care monitorul nu o poate afisa ( aproximativ 32 de biti per canal pe cand monitoarele au de obicei 8 sau 10 biti ). Pentru a putea vedea imaginea rezultata, aceasta trebuie transformata intr-o imagine obisnuita ( de exemplu RGB 24 biti ). Pentru a realiza fotografii HDR ar fi de preferabil sa aveti un aparat care detine functia auto-bracketing. Aceasta functie permite aparatului sa realizeze automat 3 fotografii, una cu expunere normala, una subexpusa si alta supraexpusa fata de cea normala. Pentru ca imaginile sa nu iasa miscate, se recomanda utilizarea unui trepied si eventual a unui actionator de la distanta pentru ca atingerea camerei cu mana sa nu produca miscari. Dupa realizarea fotografiilor acestea sunt incarcate in programe specializate, care le combina intr-una singura avand posibilitatea sa mai ajustati anumiti parametrii ce tin de luminozitate, contrast, temperatura de culoare etc.

Recunosc ca nu am avut inca placerea sa incerc aceasta tehnica dar cu siguranta dupa ce am vazut aceste fotografii o voi incerca.. Mai jos se afla o colectie de poze asupra carora a fost aplicata tehnica HDR. (detalii suplimentare gasiti la surse unde se afla si un link catre un tutorial pentru aceasta tehnica ).
















surse :


Ambalaje atractive ! Design si inspiratie !


Ambalajul reprezinta arta protectiei unui produs/lot de produse, in scopul mentinerii calitatii si integritatii pe timpul manipularii, transportului, depozitarii, desfacerii si consumului . Ma refer la ambalaj cu termenul de arta pentru ca in prezent acesta nu se limiteaza doar la protectia fizica a produsului, ci si constituie un mijloc important de comunicare intre produs - producator si consumator, mai ales la vanzarea prin autoservire. Un ambalat atractiv atrage mai mult ochiul cumparatorului si eventual poate castiga chiar mai multa vizibilitate pentru produs. Un studiu in domeniu a aratat ca un ambalaj bine conceput poate poate contribui in proportie de 20% la succesul produsului. Si daca tot am vorbit pana acum de logo si reclame in acest post am ales cateva exemple de ambalaje atractive, cu personalitate. Acestea sunt atractive datorita culorii folosite de designer si a creativitatii .

Designed by Struck.


Designed by Creative Pilot


Designed by Art Director Nikolaj Fremming, Rosenstand & Co.


Designed by STRANGE MATTER


Designed by B&T






Designed by Karim Rashid




Designed by DSquared²




Designed by Ruiz+Company

sursa :









Within Temptation - "An Acoustic Night At The Theatre"




















Ultimul album Within Temptation se intituleaza '' An Acoustic Night At The Theatre '' si contine piese de pe albumele mai vechi reorchestrate in varianta acustica. Noul album contine si ultimul single, intitulat ''Utopia '' care il are ca invitat pe Chris Jones. Cateva din piesele de pe ultimul album pot fi ascultate pe site-ul myspace al trupei : http://www.myspace.com/withintemptation

Titlurile pieselor de pe acest material sunt urmatoarele:


01. Towards The End
02. Stand My Ground
03. Caged
04. All I Need
05. Frozen
06. Somewhere (feat. Anneke van Giersbergen)
07. The Cross
08. Pale
09. What Have You Done (feat. Keith Caputo)
10. Memories
11. Forgiven
12. Utopia (feat. Chris Jones)

Mai jos puteti viziona clipul piesei Utopia :

Junior Talent cauta talente !


Junior talent este un proiect adresat studentilor, prin care li se ofera acestora posibilitatea sa participe timp de jumatate de an la diverse proiecte unde isi pot dezvolta abilitati ,ca spiritul de echipa, comunicarea , experienta practica si nu numai. Junior Talent este rezultatul unui parteneriat strategic intre Coca- Cola HBC Romania si Junior Achievement. Daca stii ca ai talent si iti doresti sa faci primii pasi in cariera poti aplica pana la data de 27 noiembrie pentru un juniorat in managementul proiectelor. Tot ce trebuie sa faci este sa iti faci un cont pe site-ul oficial , sa ai un cv ( de preferabil format european ) ,sa completezi cateva date despre tine si sa faci un test prin care iti dovetesti talentul, creativitatea, motivatia, pasiunea si dorinta pentru a participa la acest proiect. Mai multe informatii gasesti pe site-ul oficial :http://www.juniortalent.ro/.


Trucuri secrete ale marilor designeri - Logo-uri ingenioase cu simboluri ascunse

Logo-ul, denumit uneori si sigla reprezinta un element grafic folosit pentru identificarea unei intreprinderi, produs, eveniment etc. Logo-ul trebuie sa evidentieze semnificatia numelui sau activitatea companiei si sa redea renumele acesteia. Acest lucru poate fi realizat printr-un simbol grafic si/sau al unui scris selectat. Totodata trebuie sa fie cat mai usor de retinut pentru a ramane cat mai mult timp intiparit in mintea consumatorlui. Logo-ul reflecta imaginea si personalitatea companiei tocmai de aceea trebuie creat intr-un mod cat mai profesionist. Am gasit cateva exemple de logo-uri ingenioase si cunoscute care au reusit sa respecte regula ''KISS'' ( Keep It Short (and) Simple ).

1. Logo Amazon

Sigur ai auzit si tu de amazon si probabil te gandesti in acest moment ce are asa deosebit acest logo. Ei bine aparent e alcatuit dintr-un font simplu avand sub scris o sageata care multora nu le inspira nimic. Insa acea sageata este pusa de la ''a'' la ''z'' pentru a exprima faptul ca amazon ofera servicii complete si totodata zambetul de pe buzele clientului multumit.


2. Logo Galeriile Lafayette

Acest logo al unuia din cele mai cunoscute magazine din Paris, formeaza prin alaturarea literelor ''t'', turnul Eiffel. Prin aceasta asociere designerul face trimitere la Paris, reprezentand faptul ca magazinul apartine Parisului. Ca si cel anterior este un logo usor de retinut, fiind folosite 2 culori, rosu si negru pentru a sugera contrastul.


3. Logo Zip

Pentru a sugera cat mai bine ''zip'', designerul a legat literele ''z'' si ''p'' cu un fermoar reprezentand litera ''i''. La fel se remarca ca si anterior simplitatea creatiei .


4. Logo Heartbeats

Acest logo este foarte ingenios, prin asocierea celor doua note muzicale de sus care formeaza o inima dar nu numai atat ci si o pereche de casti. Restrans in cateva cuvinte el exprima: '' Love for music '' dar intr-un mod foarte original.


5. Logo Forkwire

Forkwire este un serviciu online care livreaza mancare acasa, avand un logo foarte sugestiv datorita furculitei aranjate sub forma ''@'' care ii da caracterul de online.


6. Logo Eight

Fiecare litera a cuvantului ''eight'' reprezinta o variatie a cifrei 8.Interesant!

Ca si o concluzie finala, la cele mentionate mai sus, un logo nu trebuie sa fie complicat,aglomerat in elemente sau foarte colorat pentru a atrage atentia. Dupa cum am vazut toate logo-urile prezentate sunt foarte simple si nu folosesc mai mult de 3 culori, dar sunt expresive pentru activitatile pe care le reprezinta.

surse :

Byron - A Kind Of Alchemy

















Byron este o trupa pe care am ascultat-o prima oara acum un an si mi-a placut inca de la inceput. Trupa s-a format in 2006 avand ca membrii : Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), 6fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica), Cristi Matesan (tobe).Primul lor album a fost lansat in 2007, Forbidden Drama, iar de atunci stilul lor a evoluat, preluand elemente din alte genuri muzicale decat cele abordate. Pentru noul album, membrii trupei Byron au colaborat cu Petre Ionutescu si Lu Cozma. Lansarea oficiala a albumului a avut deja loc in data de 23 octombrie, in Bucuresti, insa cei de la Byron au facut o surpriza fanilor, tinand inainte de lansare doua miniconcerte in statiile de metrou Universitate si Romana. Albumul contine 14 piese incepand cu piesa ''The Night'' si terminandu-se cu acelasi motiv muzical insa abordat diferit, ultima piesa anuntand venirea diminetii ''A Peaceful Mind''. Titlul albumului, ''A Kind Of Alchemy ''se leaga de una din piesele de pe album, ''The Alchemist'', in care personajul principal, alchimistul (compozitorul), transforma oamenii in cantece. Coperta are in prim plan imaginea lui Al Kimi, personaj ce a imprumutat cate ceva din fizionomia membrilor trupei.

Piesele de pe noul album sunt:

1. The Night
2. Zeitgeist
3. Diggin' a Hole
4. War
5. A Little Bit Deranged
6. I Don't Want to Entertain You
7. A Poem without an End
8. King of Clowns
9. The Song that Never Was
10. Sirens
11. Vitruvian Man
12. The Alchemist
13. Blinded by Sunshine
14. A Peaceful Mind

In ceea ce ma priveste nu am apucat inca sa imi dau seama care din piese imi place mai mult, insa pot spune cu siguranta ca mi se pare un album foarte bun si bine conceput. E foarte fain ce a reusit aceasta trupa sa faca in doar 3 ani de cand s-a format. Pentru cei curiosi albumul poate fi ascultat online pe site-ul oficial al trupei : http://www.byronmusic.ro/ . Tot aici pot fi ascultate si celalalte compozitii ale trupei. Mai jos este si o filmare din cadrul miniconcertului din statia de metrou. Asteptam un nou concert ...