Aboneaza-te pe e-mail

Omul Bolnav în Peştera Bolii se vindecă!

Sick Man Festival sau Festivalul "Om Bolnav'',organizat de caricaturistul Ion Barbu, este o manifestare culturala internationala dedicata Danei Deac, director general TVR 1, care a razbit in lupta cu o boala incurabila.

UNDE ?
la Pestera Bolii intre 29 si 31 august.

Aflat la prima editie este un festival care atrage atentia asupra bolii in care se scufunda societatea romaneasca dar care , totodata, celebreaza taria de caracter si vointa celor care inving boala.

''Asistăm tot mai des la dizertaţii şi lamentaţii cum că România este o ţară bolnavă, dar nu facem nimic. Nici un piramidon, o aspirină, onitroglicerină ori stricnină. Nimic din toate astea nu-i oferim", spune Ion Barbu, organizatorul acestui eveniment cultural. "Vom vedea ţara asta abandonată la colţ de stradă cu perfuzia atîrnată de gard şi cu ambulanţa fugind mîncînd asfaltul. Starea asta trebuia curmată odată!"

Pestera Bolii este un monument al naturii situat la 6 km de Petroşani, la ieşirea din Petroşani pe DN 66 care face legătura între Valea Jiului şi Ţara Hategului.''În acelaşi timp, «omul bolnav» duce mai departe tradiţia «omului rău». Pentru cei care habar n-au, şi nu din vina lor, am organizat în «Petrilaterul» din curtea personală şase ediţii de festival «OM RĂU?» pentru oamenii de bine din Petrila. Autorităţile locale au înţeles să nu sprijine initiaţiva mea, pe conside­rentul că în Petrila trăiesc doar oameni buni. Cînd resursele mele umane şi materiale au ajuns la baza sacului, am organizat un Parastas literar & artistic al festivalului. Şi, ca orice îngropare care se respectă, am chemat să cînte în deschidere Prohodul, Fanfara din Vulcan."

Din programul festivalului putem mentiona Alexandrina Hristov, Maria Raducanu, Horia Crisovan & Ilie Stepan, Dinu Olarasu, Einueia, Maxim Belciug, Marcela Chifu si multi altii .

Sursa : Jurnalul National



0 comments: