Aboneaza-te pe e-mail

BUCHAREST MASTER OF JAZZ FESTIVAL

BUCHAREST MASTER OF JAZZ FESTIVAL


...... si cum din ce in ce mai multe festivaluri sunt in Romania, in Bucuresti va avea loc un festival de jazz. Daca va placut la Garana sau la festivalul de jazz de la Sibiu puteti sa va cumparati linistiti bilete si la '' Bucharest Master Of Jazz Festival ''. Festivalul se va desfasura in perioada 23- 26 octombrie , cu o alta seara de jazz pusa mai tarziu, pe 5 noiembrie.Printre artistii internationali care vor vizita tara noastra se regaseste si John McLaughlin despre care se zvoneste ca iar fi placut in Romania si ar fi vrut sa se reintoarca aici. Iata ca prin intermediul acestui festival acest lucru va fi posibil. In ziua de 23 octombrie festivalul se va deschide de catre un mare interpret al muzicii jazz, si anume Al Jarreau.
Printre ceilalti muzicieni a caror participare a fost confirmata se numara Monty Alexander ( pianist renumit care a colaborat cu nume mari ca si Frank Sinatra) , Erik Truffaz, Nigel Kennedy.


Programul festivalului poate fi gasit mai jos :

23 octombrie - deschiderea festivalului - Sala Palatului, orele 19.00
24 octombrie - Monty Alexander Trio/ Count Basie Orchestra directed by Bill Hughes - Sala Palatului, orele 19.00
25 octombrie - Erik Truffaz Quintet/ Dianne Reeves - Sala Palatului - orele 19.00
26 octombrie - Five Peace Band - Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta, Kenny Garrett - Sala Palatului - orele 19.00
5 noiembrie - Nigel Kennedy Quintet - Sala Palatului, orele 19.00.

Iar pentru cei care nu au ascultat piese ale celor mentionati mai sus... am sa pun cateva din cele care imi plac mie mai mult.

Al Jarreau :



John McLaughlin:



Nigel Keneddy:




Opera si opereta in Parcul Rozelor

Sfarsitul verii va fi unul foarte frumos pentru timisorenii care vor iesi in Parcul Rozelor
sa vada ''Festivalul de Opera si Opereta '' .Timp de 3 zile cateva din cele mai cunoscute piese de opera si operata isi vor face aparitia pe scena teatrului de vara pentru cei iubitori de muzica buna si balet fin.Dupa succesul pe care la avut editia anterioara conducerea Operei Nationale Romane din Timisoara a decis ca acest festival sa devina o traditie pentru oras.
Spectacolele vor incepe in fiecare seara la 20 : 30 iar din program fac parte : opera Aida de Giuseppe Verdi , opereta Silvia de Emerich Kalman si multe altele.
How fragile we are ?

`` On and on the rain will fall
Like tears from a star like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are how fragile we are``


Am fost in iarna la un concert sustinut de Horia Crisovan si Ilie Stepan, two of my favourites, si pe langa piese foarte faine de-ale lor au cantat si cateva cover-uri . Superb concert !! recomand tuturor celor care asculta muzica buna sa-i vada. Acolo am ascultat o piesa de la Sting dar chiar nu imi aduceam aminte cum se numeste ... intamplator am gasit-o si am fost foarte happy :) Piesa a fost inspirata de un voluntar american care facea parte din fortele de mentinere a pacii din Nicaragua si care a fost impuscat de contrabandisti.


Acustic :





Original :




Omul Bolnav în Peştera Bolii se vindecă!

Sick Man Festival sau Festivalul "Om Bolnav'',organizat de caricaturistul Ion Barbu, este o manifestare culturala internationala dedicata Danei Deac, director general TVR 1, care a razbit in lupta cu o boala incurabila.

UNDE ?
la Pestera Bolii intre 29 si 31 august.

Aflat la prima editie este un festival care atrage atentia asupra bolii in care se scufunda societatea romaneasca dar care , totodata, celebreaza taria de caracter si vointa celor care inving boala.

''Asistăm tot mai des la dizertaţii şi lamentaţii cum că România este o ţară bolnavă, dar nu facem nimic. Nici un piramidon, o aspirină, onitroglicerină ori stricnină. Nimic din toate astea nu-i oferim", spune Ion Barbu, organizatorul acestui eveniment cultural. "Vom vedea ţara asta abandonată la colţ de stradă cu perfuzia atîrnată de gard şi cu ambulanţa fugind mîncînd asfaltul. Starea asta trebuia curmată odată!"

Pestera Bolii este un monument al naturii situat la 6 km de Petroşani, la ieşirea din Petroşani pe DN 66 care face legătura între Valea Jiului şi Ţara Hategului.''În acelaşi timp, «omul bolnav» duce mai departe tradiţia «omului rău». Pentru cei care habar n-au, şi nu din vina lor, am organizat în «Petrilaterul» din curtea personală şase ediţii de festival «OM RĂU?» pentru oamenii de bine din Petrila. Autorităţile locale au înţeles să nu sprijine initiaţiva mea, pe conside­rentul că în Petrila trăiesc doar oameni buni. Cînd resursele mele umane şi materiale au ajuns la baza sacului, am organizat un Parastas literar & artistic al festivalului. Şi, ca orice îngropare care se respectă, am chemat să cînte în deschidere Prohodul, Fanfara din Vulcan."

Din programul festivalului putem mentiona Alexandrina Hristov, Maria Raducanu, Horia Crisovan & Ilie Stepan, Dinu Olarasu, Einueia, Maxim Belciug, Marcela Chifu si multi altii .

Sursa : Jurnalul National